Selecteer een pagina

Over ons

Trotse partner van Bol.com

Nature is our laboratory

Het laboratorium heeft fascinerende technieken die steeds meer toegankelijker worden voor mensen thuis. Nanotechnologie is één van die technieken die de komende jaren voor veel innovaties gaat zorgen. Niet alleen in de mobiele of electronica wereld, maar ook in de medische en chemische wereld. Het is een veelbelovende techniek van en voor de mensheid.

Uiteraard worden er ook coole en innovatieve producten gerealiseerd door nanotechnologie. De meeste producten van Lab@Home zijn ‘nature based technology’. Dit wil zeggen dat de inspiratie uit de natuur komt. De natuur kent vele mysteries en technologieën die nog ontdekt moeten worden. Nanotechnologie biedt de mogelijkheid om de geheimen van de natuur te ontrafelen om vervolgens innovatieve producten te realiseren. The future is now! Lab@Home is bringing laboratory @ home

Over ons 1

Nature always has a story

De natuur kent vele mysteries en een van die mysteries is toch wel de waterafstotende kracht van sommige planten (zoals de lotus). De natuur gebruikt deze technologie al miljoenen jaren. De lotus is waterafstotend zodat zijn blad schoon blijft om optimaal zonlicht te absorberen. Zonlicht is voor de plant een belangrijk energiebron. Doordat de bladeren waterafstotend zijn, zullen vuil deeltjes (die op het blad aanwezig zijn) ‘opgeruimd’ worden door de regendruppels die er van af vallen.

De wetenschap heeft deze fascinerende techniek bestudeerd door te kijken wat er gebeurd op moleculaire niveau. Door dit helemaal te doorgronden zijn ze achter de ‘grote’ mysterie van waterafstotende technologie. Doordat er op moleculaire niveau wordt geanalyseerd, moet deze techniek ook op moleculaire niveau worden nagebootst. Welkom Nanotechnologie! het spelen en puzzelen met moleculaire deeltjes is de kern van nanotechnologie. Natuurlijk kan nanotechnologie ‘nog’ niet tippen aan de natuur, de natuur heeft hier miljoenen/miljarden jaren over gedaan.